
Na czym polega różnica?
Menu serwowane a menu na półmiskach
Menu serwowane
Najprościej rzecz ujmując, jest to sposób podania dań, jaki wszyscy znamy z restauracji. Każdy z gości otrzymuje więc talerz ze swoją porcją, a następnie kolejny z kolejnym daniem itd. Jest to coraz bardziej popularna praktyka, którą chwalą zarówno nasze pary, jak i ich goście.
Menu na półmiskach
Menu na półmiskach to sposób, który zwykle kojarzy się właśnie z weselami. Przed każdym z gości jest więc pusty talerz, a obsługa donosi dania wydane na półmiskach, z których każdy nakłada sobie to, na co ma ochotę. Jest to opcja szczególnie lubiana przez starsze pokolenie.
Które powinniśmy wybrać?
Tej decyzji nie podejmiemy za Was — możemy jednak podpowiedzieć, że niewątpliwym plusem menu serwowanego jest niższa cena i ładniej wyglądające stoły (jest tam bowiem więcej miejsca na dekoracje).